Πολλές φορές χρειαζόμαστε να κάνουμε format τα Windows PC μας, είτε γιατί έχουμε μαζέψει πολλά άχρηστα αρχεία είτε γιατί απλά βλέπουμε μία μείωση στην απόδοση. Όμως, αν και το format στα Windows 10 έχει γίνει αρκετά εύκολη υπόθεση, ακόμα και για τους οικιακούς χρήστες χωρίς εμπειρία, το μεγάλο αγκάθι για πολλούς είναι τα προγράμματα που πρέπει να προστεθούν μετά, για να δουλεύει ο υπολογιστής μας όπως ακριβώς θέλουμε και για τις εργασίες τις οποίες το χρειαζόμαστε.


Εδώ μπαίνει το πρόγραμμα Ninite, το οποίο αναλαμβάνει να κατεβάσει όλες τις εφαρμογές που θέλουμε, χωρίς να σπαταλήσουμε ώρες στην αναζήτηση. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μπείτε στην ιστοσελίδα Ninite.com και να επιλέξετε τα απαραίτητα προγράμματα για εσάς. Εκεί θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα από διαθέσιμα προγράμματα, όπως web browsers (Chrome, Opera, Firefox, Edge), προγράμματα συμπίεσης (7-Zip, PeaZip, WinRar), αλλά και προγράμματα ασφαλείας (Microsoft Essentials, Avast, Malwarebytes κ.α.).


Το τελικό αρχείο που θα κατέβει στον υπολογιστή σας περιλαμβάνει μόνο το πρόγραμμα εγκατάστασης. Από εκεί, όσα προγράμματα έχετε επιλέξει γίνονται αυτόματα εγκατάσταση στην τελευταία τους έκδοση, ενώ το Ninite επιλέγει αυτόματα να εγκαταστήσει την x64 ή x86 έκδοση, ανάλογα με τον υπολογιστή σας. Επιπλέον, η εγκατάσταση των προγραμμάτων γίνεται στη γλώσσα συστήματος του υπολογιστή σας.

 

Με την εγκατάσταση των προγραμμάτων μέσω Ninite έχετε όλες τις εφαρμογές που θέλετε, χωρίς να χάνετε ώρα και κυρίως χωρίς να μπει τίποτα περιττό, καθώς αποκλείει αυτόματα επιπρόσθετα πακέτα που έρχονται με την εγκατάσταση εφαρμογών. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας .exe από την επίσημη ιστοσελίδα και να το έχετε για όποτε χρειαστείτε.

Ninite.com