Όταν ο υπολογιστής κολλάει: Πώς να επιλύσετε τα προβλήματα και να βελτιώσετε την απόδοση του.

Ένας κολλημένος υπολογιστής, μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση και αγανάκτηση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αντιμετωπίσετε αυτό το προβλημα και να επαναφέρετε την απόδοση του υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα και να βελτιώσετε την απόδοση



Κλείστε ανεπιθύμητες εφαρμογές

Ο έλεγχος του Task Manager σας είναι βασικό βήμα σε αυτή τη περίπτωση. Για πρόσβαση στo «Task Manager» πατήστε Ctrl-Shift-Esc. Κλείστε ανεπιθύμητες εφαρμογές που ενδεχομένως καταναλώνουν πόρους του υπολογιστή και επηρεάζουν την απόδοση. Επιπρόσθετα απενεργοποιήστε τα περιττά προγράμματα που εκκινούν με τα Windows καθώς μπορεί να επιβραδύνουν την εκκίνηση του υπολογιστή.





Ελέγξτε τον αποθηκευτικό χώρο

Πολλές φορές, ο υπολογιστής κολλάει επειδή είναι γεμάτος. Διαγράψτε ανεπιθύμητα αρχεία ή μπορείτε να κάνετε μεταφορά σε έναν εξωτερικό δίσκο για να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο.



Επισκεφθείτε εδώ για να κάνουμε εμείς τις απαραίτητες αλλαγές και ελέγχους αν δεν είστε σίγουροι


Εκτελέστε ενημερώσεις και σαρώστε για ιούς

Ελέγξτε για ενημερώσεις οδηγών για τα γραφικά, ήχο, ίντερνετ κ.α. Σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει τις τελευταίες ενημερώσεις και εκτελέστε σάρωση για ιούς. Μια προστατευμένη συσκευή είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσει, με την βοήθεια ενός αντιικού προγράμματος μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.


Εξετάστε την κατάσταση του Hardware

Αν ο υπολογιστής σας συνεχίζει να κολλάει έλεγξε την υγεία των εξαρτημάτων και των συνδεδεμένων συσκευών στον υπολογιστή όπως μνήμη Ram, κάρτα γραφικών εκτυπωτές κ.α. Ενδεχομένως, αναβαθμίσεις όπως μνήμη Ram και σκληρού δίσκου μπορεί να είναι απαραίτητες.




Καθαρίστε τον υπολογιστή

Η σκόνη μπορεί να επιφέρει υπερθέρμανση. Καθαρίστε τον υπολογιστή από σκόνη ιδίως τους ανεμιστήρες, και προχωρήστε σε αλλαγή της θερμοαγώγιμης πάστας για να διατηρήσετε την σωστή λειτουργία του.




Καθαρισμός και αναβάθμιση hardware από τους έμπειρους τεχνικούς μας εδώ


Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα του κολλημένου υπολογιστή και να ανακτήσετε την απόδοση για να αποφύγετε τα κολλήματα του υπολογιστή σας.